Werken op de BSO doe je zo!

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

BSO doe je zo!

Ieder kind heeft zijn/haar eigen behoeften, wensen en talenten. Geen dag is gelijk. Het kennisniveau en de ervaringen van de pedagogische medewerkers verschillen onderling van elkaar. De ene BSO locatie is zeer rijk ingericht en heeft een groot natuurlijk speelplein en een andere locatie heeft juist beperkte middelen tot zijn beschikking. Toch wil je op alle locaties een fantastische middag voor de kinderen creëren. Wat kun jij, op jouw eigen locatie, nu doen om dat te realiseren?

Deze BSO training is geschikt voor iedereen die in de buitenschoolse opvang werkt. Zowel voor startende BSO medewerkers als voor pedagogisch medewerkers met veel ervaring.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten, een opdracht en het lezen en bekijken van de materialen in de online leeromgeving.

Tijdens de training staat het volgende vraagstuk centraal: “Hoe bied je voor alle kinderen op jouw BSO groep een rijke speel-leermiddag aan?”

Tijdens de training breng je de behoeften van de kinderen in kaart. Je kijkt naar de mogelijkheden binnen je eigen locatie en in de buurt daarvan. Je beoordeelt of het aanbod van materialen en activiteiten passend is voor jouw doelgroep. Door de inzet van verschillende werkvormen maak je een totale analyse van het aanbod op jouw locatie en schrijf je een plan om jouw BSO groep nog uitdagender te maken.

Hieronder vind je de blokken die we voor je hebben klaargezet. Je begint bij “Hoe werkt de leeromgeving?” en gaat daarna door naar “Voorafgaand aan les 1”. Zo vind je steeds materiaal dat bijdraagt aan jouw leerervaring. Na de les vind je materiaal in het blokje “Na bijeenkomst ..”. Succes!

via GIPHY

Scroll naar boven