VVE bijscholing – gemeente Opsterland

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

VVE bijscholing – gemeente Opsterland

Welkom in de online leeromgeving van Spiekr! We zijn enorm enthousiast over blended leren, een geweldige mix van groepsleren en individueel leren. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vind je in de online leeromgeving materialen die we tijdens de bijeenkomst gaan behandelen en een opdracht. Hierdoor activeren we alvast de denkkracht over het desbetreffende onderwerp. Je zou het een vorm van pre-tutoring kunnen noemen. Tijdens de bijeenkomsten ga je samen met jouw collega’s aan de slag met allerlei opdrachten en krijg je uitleg over de theorie. Zo koppelen we de theorie aan de praktijk.

Jouw inbreng is waardevol

Weet jij over een bepaald onderwerp al erg veel dan kun jij jouw kennis tijdens de bijeenkomsten delen, en als je ergens in wilt ontwikkelen, kun je inspiratie opdoen door  naar de verhalen van anderen te luisteren en je eigen draai eraan geven. Zo verruim jij je blik op kindontwikkeling en help je ook anderen om te kunnen groeien

Programma

Gedurende de komende 4 bijeenkomsten gaan we dieper in op verschillende belangrijke onderwerpen:

  • We leren hoe we behoeften van peuters kunnen herkennen op basis van hun gedrag.
  • We gaan ontdekken hoe we ontwikkelingsbehoeften kunnen signaleren en hierop kunnen inspelen.
  • We ontdekken hoe we kunnen differentiëren in een grote groep, kleine groep en voor een individueel kind zodat we elk kind de juiste aandacht kunnen geven.
  • We gaan onderzoeken hoe positieve aandacht een enorme impact heeft op de ontwikkeling van peuters.
  • We gaan op zoek naar de “zone van naaste ontwikkeling” om elk kind uit te dagen en te stimuleren.
  • We leren hoe we peuters kunnen helpen om hun emoties in taal uit te drukken.

Eigen ontwikkeling

Om deze bijeenkomsten zo goed mogelijk af te stemmen op jouw wensen en verwachtingen, willen we graag weten waar jij behoefte aan hebt. Vul het intake formulier in, zodat we de focus kunnen leggen op de onderwerpen die voor jou het meest waardevol zijn.

Praktijkopdrachten

Voor elke bijeenkomst staat er een opdracht voor je klaar. Breng de uitwerking hiervan mee naar de bijeenkomst, want we gaan hiermee actief aan de slag.

Extra materialen

Extra materialen zijn beschikbaar voor wie meer wil weten, maar het is geen verplichte kost. We willen dat je geniet van de bijeenkomsten en met een rugzak vol nieuwe kennis en ideeën naar huis gaat!

We hebben er enorm veel zin in en kunnen niet wachten om samen te leren en te groeien. Tot snel!

Hieronder vind je een aantal blokken die je stuk voor stuk afwerkt. Je vind ze ook hiernaast bij de cursus navigatie. Na iedere paragraaf klik je op ‘markeren als afgerond’. Staat de voortgang op 100% dan ontvang je automatisch bericht dat je hier je certificaat kunt downloaden. Je begint nu met het intakeformulier en zorgt dat je aan de slag gaat met de voorbereidingen voor bijeenkomst 1. De trainer zal bij de eerste bijeenkomst verdere uitleg geven.

Veel succes!

3 gedachten over “VVE bijscholing – gemeente Opsterland”

Geef een reactie

Scroll naar boven