Casus over mijlpalen

Informatie over het kindje:

Jongetje Bram, 6 maanden oud, woont bij vader en moeder en grote zus Kelly. Normale zwangerschap, normale geboorte. Is sinds 3 maanden op de kinderopvanggroep. Hij komt 3 dagen in de week.

Wat observeer jij als pedagogisch medewerker tijdens het spel:

Bram ligt op een speelkleed op de grond met zijn handjes naast zijn hoofd. Om hem heen liggen verschillende ballen in de kleuren geel, rood, groen en paars. Het zijn kleinere en grotere ballen. Naast hem ligt Femke. Zij is 9 maanden oud. Femke speelt met een bal, deze rolt weg, ze probeert hem te pakken. De bal rolt tegen het handje van Bram.

Bram ligt met zijn gezicht de andere kant op en reageert niet op de bal. Hij probeert deze niet te pakken en draait zijn hoofd ook niet om.  Femke wil de bal pakken en zoekt contact met Bram door geluiden te maken. Bram reageert hier niet of nauwelijks op. Het enige dat jij merkt is dat hij zijn beentjes onrustige heen en weer schuift.

Klik hieronder op ‘begin vragenlijst’ en beantwoord de vraag. Na het beantwoorden van iedere vraag druk je op ‘controleer’. Je gaat daarna automatisch steeds naar de volgende vraag.

Scroll naar boven