Categorie: Veiligheid & Gezondheid, Ouderavond

Workshops voor een ouderavond – Kinder-EHBO

2 uren Prijs op aanvraag
Sterk praktijkgericht
Beschikbaar in heel Nederland
Klassikaal, virtueel klaslokaal of e-learning

Zowel in de kinderopvang als in het onderwijs vinden periodiek ouderavonden plaats. Het is goed gebruik om naast inhoudelijke informatie ouders ook iets te bieden wat ze bindt aan school of de opvang. Binnen het thema kinder-EHBO kunnen wij een drietal interactieve, interessante en nuttige workshops geven waarmee iedere ouderavond een succes wordt.

1. Workshop Baby / kind reanimatie  

Duur: 2 uur                              

Bij kinderen van één tot zes jaar is verstikking of verdrinking in de meeste gevallen de aanleiding voor een reanimatie. Je staat er liever niet bij stil maar het kan in een noodsituatie van levensbelang zijn. Een verstikking kan veroorzaakt worden door voedsel of kleine onderdelen van speelgoed of kleding welke in de luchtweg blijft hangen. Als de verstikking te lang duurt (of heeft geduurd) en niet verholpen kan worden moet er worden overgegaan tot reanimeren.

Tijdens deze workshop leren ouders en verzorgers hoe je een baby en kind reanimeert en hoe een AED werkt.

Reanimatie bestaat uit het geven van beademing en borstcompressies. Een baby of klein kind is veel kleiner dan een volwassene en heeft een andere bouw. Daarom is er een speciale manier voor het reanimeren van baby’s en kinderen.

Wil je ook leren wat je moet doen bij andere ongevallen? Volg dan ook onze workshop Eerst hulp aan kinderen

2. Workshop ‘’Had ik het maar geweten’’                        

Duur: 2 uur

Elke week worden gemiddeld ruim 850 kinderen in Nederland behandeld op de spoedeisende hulp. Dit betekend dat in Nederland per jaar zo’n 45.000 kinderen tot 5 jaar op de spoedeisende hulp binnenkomen, van wie er 6700 opgenomen moeten worden als gevolg van een ongeval.

Er wordt vaak gedacht dat een ongeval een onvoorspelbare gebeurtenis is, die op willekeurige basis voorkomt bij mensen die de pech hebben om op het verkeerde moment op de verkeerde plaats aanwezig zijn. De meeste ongevallen zijn in werkelijkheid voorspelbaar en hierdoor vermijdbaar.

Veel ongevallen vinden plaats tijdens normale dagelijkse bezigheden en het merendeel van deze ongevallen gebeurt thuis tijdens een moment van onoplettendheid. Uiteraard moet een kind gewoon kunnen spelen, ontdekken en thuiskomen met blauwe plekken of een schaafwond.

Deze workshop wil ouders en/of verzorgers bewust maken van de mogelijke gevaren op ernstig letsel en het helpen bij het creëren van een veilige omgeving. Een omgeving waarin kinderen de vrijheid hebben om te spelen en te ontdekken en ouders of verzorgers daardoor kunnen ontspannen!

3. Workshop: Eerste hulp aan kinderen                                                         

Duur: 2 uur

Het leven is voor kinderen een grote ontdekkingsreis. Een ongeluk zit daarbij in een klein hoekje, van een onschuldige schaafwond tot een val van grote hoogte. Na een ongeval kan de ernst van de verwonding beperkt worden als direct de juiste eerste hulp wordt gegeven.

Onderzoek heeft aangetoond dat ouders en verzorgers vaak hun eigen kennis over het verlenen van eerst hulp overschatten. Weet je echt wat je moet doen als een kind zich verslikt in bijvoorbeeld een lolly of als het met brandende kleren naar je toe komt rennen?

Na het volgen van deze workshop weet jij als ouder of verzorger hoe te handelen in geval van de meest voorkomende ongevallen bij kinderen en baby’s

Wil je ook een baby of kind leren reanimeren? Volg dan ook onze workshop baby/kind reanimatie.

Maatwerk

Spiekr kan op verzoek het programma per workshop en de duur van de workshop aanpassen. Vraag naar de mogelijkheden!

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.