,

Workshop InZicht in IKC-vorming

Categorieën: ,

Inzicht krijgen in de processen rondom het vormen van een IKC is van belang voor schoolleiders en kinderopvangmanagers. Zo kunnen ze hun teams voorbereiden op de toekomst, kunnen ze goed bepalen met welk doel ze aan het proces starten en kunnen ze strategieën uitdenken om hun missie ook daadwerkelijk in de praktijk vorm te geven.

Spiekr wil professionals in het werkveld ondersteunen in het uitvoeren van hun taak en sociale opdracht. Wanneer zij zich ontwikkelen en blijven door ontwikkelen is de professionals in staat om optimale ontwikkelingskansen voor kinderen te kunnen creëren.

Deze workshop wordt aangeboden door Spiekr samen met Miek Hehenkamp. Miek is een expert op het gebied van samenwerken binnen brede scholen en IKC’s. Al vele jaren begeleidt ze trajecten om tot een Kindcentrum te komen. Dit kan zijn in de vorm van een eendaagse (visie-)bijeenkomst voor bestuurders, meerdaagse scholing voor professionals op de werkvloer, teambijeenkomsten rond IKC gerelateerde thema’s enzovoort. Miek is een ervaren teamcoach en tevens ambassadeur voor PACT voor Kindcentra.

Wat is een IKC?

Een IKC is een voorziening voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Hier komen kinderen samen om te spelen, te leren, te ontmoeten en te ontwikkelen. Binnen een (I)KC worden alle activiteiten op het gebied van opvang, onderwijs en ontwikkeling voor kinderen in samenhang en in verbinding met elkaar aangeboden. Het is een plaats waar medewerkers denken en handelen vanuit eenzelfde (pedagogische) visie.

Wat ga je leren?

Herken je dat? Verdwaal jij ook in de hoeveelheid informatie die er is over Integraal Kindcentra? In deze een daagse workshop krijg je inZicht! Inzicht in de stappen van IKC vorming. De trainer neemt je mee op de route. Zo leer je welke stappen er te nemen zijn en waar je begint. Je krijgt inZicht in de inhoudelijke vraagstukken die je tegen gaat komen.

Leiderschap en lidmaatschap komt aan de orde. Wie wil je aan je binden (en waar wil jij je aan binden) en wat vraagt dat van alle partijen om gelijkwaardig samen op te trekken in een complex maar prachtig traject?

Na afloop ben je op hoofdlijnen goed voorbereidt in het transitieproces om tot een IKC te komen. Met een aantal praktische handvaten ga je weer naar huis. Tevens biedt de bijeenkomst gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten die met dezelfde processen bezig zijn (netwerken). De deelnemers kunnen bij elkaar spieken doordat ze inzichten met elkaar delen, good practices delen en hindernissen met elkaar bespreken.

Download hier je eerste InZicht rondom IKC-vorming


Voor wie is deze workshop?

De workshop is bedoeld voor schoolleiders in het primair basisonderwijs en managers in de kinderopvang die meer inzicht willen krijgen in hoe de vorming van een IKC tot stand komt.

Waar en wanneer vindt de workshop plaats?

De training wordt aangeboden op een inspirerende locatie in het Noorden van het land. Deelnemers kunnen zich individueel, maar het liefst in tweetallen (schoolleider en manager kinderopvang) aanmelden. Bij minimaal 10 deelnemers gaat de training door. Heb jij je opgegeven en gaat de training onverhoopt niet door? Spiekr zal de inschrijfsom dan direct weer aan jou overmaken.
De training kan ook incompany worden gegeven en eventueel met maatwerk worden aangepast zodat het nog meer aansluit bij jouw situatie  De training wordt aangeboden in de vorm van fysieke bijeenkomsten conform RIVM-richtlijnen.

In het kort

Toelating

  • je bent schooleider of manager in de kinderopvang
  • je hebt of krijgt te maken met IKC-vorming

Datum

Op verzoek, incompany

Duur

1-daagse bijeenkomst

Prijs

Maatwerk

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.


Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Workshop InZicht in IKC-vorming” te beoordelen
Scroll naar boven