,

Uk & Puk VVE programma voor de kinderopvang

Categorieën: ,

UK & Puk scholing voor medewerkers werkzaam op een VVE locatie                                                                  Inloggen deelnemers

Werk jij of ga je werken op een locatie waar met Uk en Puk wordt gewerkt maar heb jij zelf nog geen VVE certificaat? Laat je dan nu inspireren en leer alles over dit unieke VVE programma door deel te nemen aan het basisprogramma UK & Puk.

Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor de kinderopvang en kindercentra, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby’s, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.


Basisprogramma van de 13 trainingsbijeenkomsten

 1. Introductie van Uk & Puk
 2. Planning en organisatie
 3. Interactievaardigheden
 4. Sociaal-emotionele ontwikkeling
 5. Spel, speelleeromgeving en themahoeken
 6. Spraak-taalontwikkeling
 7. Motorische en zintuiglijke ontwikkeling
 8. Kunstzinnige oriëntatie
 9. Rekenprikkels
 10. Resultaatgericht werken
 11. Werken met boeken
 12. Ouderbetrokkenheid
 13. Presentaties en certificering

Samen leren

Wij vinden het belangrijk dat je met plezier naar de training gaat. Jouw welbevinden is voor ons belangrijk omdat je nu eenmaal beter leert als je je prettig voelt.
Samen leren is ook iets waar Spiekr echt in gelooft. Bij elkaar spieken, van elkaar leren, praten over het vak, dit alles levert zo veel op.
De bijeenkomsten zijn deels theoretisch van aard, maar er is vooral veel ruimte en tijd om met elkaar in gesprek te gaan. De interactie tussen de deelnemers is minstens zo belangrijk als dat wat je van de trainer leert. De training is gericht op de praktijk. Je gaat aan de slag met oefeningen, praktijkopdrachten en observaties op je eigen werkplek.


Persoonlijke aandacht

De trainer is wekelijks bereikbaar om al jouw vragen te kunnen beantwoorden en je te begeleiden, maandelijks kom je samen voor een trainingsochtend/middag en de trainer komt bij jou op locatie langs.


Materialen

Je ontvangt tijdens de eerste bijeenkomst de benodigde materialen. Dit betreft een map waarin alle opdrachten zitten. Via de mail ontvang je daarnaast aanvullende materialen zoals opdrachten, feedback, artikelen, leuke filmpjes etc. Alles om jou te blijven inspireren en het leren vooral erg leuk te maken.


Uk & Puk

Uk & Puk biedt getrainde pedagogisch medewerkers een manier om spelenderwijs en doelgericht te werken aan de brede ontwikkeling van kinderen. Het doel is onderwijsachterstanden te voorkomen of verminderen, zodat kinderen een betere start kunnen maken in het basisonderwijs.
In tijd: 13 bijeenkomsten van 3 uren en daarnaast heb je tijd nodig voor het uitwerken van opdrachten en het voorbereiden van trainingsdagen (ongeveer 2 uren per bijeenkomst). Deze training kost € 1.450,- (geen BTW) per deelnemer (open inschrijving).
Voor wie? Voor iedereen die werkzaam is op een VVE locatie waar de methode Uk & Puk wordt gebruikt. Je kunt deelnemen met minimaal een MBO 3 diploma gericht op de kinderopvang. Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.
 • Startmoment  dinsdag 6 juni 2023 avondgroep (16:00 - 22:00) op onze cursuslocatie in Leeuwarden, maandelijks een bijeenkomst, 13 bijeenkomsten ⇒ direct inschrijven
 • Startmoment donderdag 16 november 2023 op onze cursuslocatie in Leeuwarden, maandelijks een bijeenkomst, 13 bijeenkomsten ⇒  direct inschrijven
De open inschrijving training houden we in Leeuwarden. We kunnen Uk & Puk ook incompany bij jou op locatie geven. Vraag naar de mogelijkheden.
Fysieke training inclusief cursusmap (inclusief)

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een VVE Uk & Puk certificaat. (uit naam van de CED-groep).


Cursusdata

 

 • Startmoment  dinsdag 6 juni 2023 avondgroep (19:00 – 22:00) op onze cursuslocatie in Leeuwarden, maandelijks een bijeenkomst, 13 bijeenkomsten ⇒ direct inschrijven

 • Startmoment donderdag 16 november 2023 op onze cursuslocatie in Leeuwarden, maandelijks een bijeenkomst, 13 bijeenkomsten ⇒  direct inschrijven

Incompany training?

Neem contact met ons op voor een offerte op maat! Bijvoorbeeld wanneer je als organisatie wil gaan starten met het Uk en PUK programma, of veel nieuwe medewerkers aan gaat nemen die nog niet gecertificeerd zijn. Wij denken graag met je mee.


Contact

info@spiekr.nl of bellen met 06-82 303 851


Facturatie

Je kunt  je direct inschrijven en via IDEAL betalen via de knop direct inschrijven. Wil je liever een offerte en factuur? Neem dan even contact op via 06-82 303 851.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Uk & Puk VVE programma voor de kinderopvang” te beoordelen
Scroll naar boven