, , ,

Training lastig gedrag in jouw groep

Horizon en Spiekr strijden op hun eigen manier en terrein voor optimale ontwikkelingskansen voor kinderen. We zien in de praktijk dat er binnen de kinderopvang en het primair onderwijs veel aandacht is voor probleemgedrag en leerproblemen bij kinderen. Kunnen we met elkaar niet beter kijken naar de behoeften van het kind in plaats van zijn “tekortkomingen en misdragingen”? Zou het niet mogelijk zijn om niet het kind, maar juist zijn zienswijze en het handelen van zijn omgeving aan te passen? Als we met een andere bril naar het gedrag van het kind kijken, wat zien we dan?


Door het scholen van pedagogisch medewerkers, leerkrachten  en andere pedagogisch professionals in het primair basisonderwijs kunnen we handelingsverlegenheid verminderen en wegnemen. Hierdoor wordt het kennisniveau en de competenties en vaardigheden van deze pedagogisch professionals verstevigd. Met uiteindelijk als effect dat ze beter in staat zijn om behoeften van de kinderen te signaleren en hier op in te spelen doordat ze weten welk effect hun eigen gedrag op het kind heeft.


Horizon en Spiekr hebben een korte training  van 1 dagdeel samengesteld bedoeld voor pedagogisch professionals werkend met het jonge kind.


Inhoud training

Tijdens deze trainingen staan drie onderwerpen centraal:

  • Vroegsignalering
  • Preventief werken
  • Inclusief werken

De deelnemers krijgt inzicht in:

  • Behoefte van het kind
  • Eigen manier van handelen en het effect daarvan op het kind (kwaliteiten en valkuilen)
  • Reflectie op eigen handelen als reactie op het gedrag van het kind ( gedrag kind = behoefte die achter het gedrag ligt)
  • Grensbewaking: wanneer heeft het kind extra ondersteuning nodig (1ste/2de lijns zorg?)
  • Het begeleiding van en het samenwerken met ouders

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit medewerkers vanuit een Kindcentrum, IB-ers, Pedagogisch medewerkers, leerkrachten, onderwijsassistenten, jeugdondersteuners, jeugdhulpverleners, pedagogisch coaches, GGD/JGZ medewerkers en leerkrachten.

Niveau en vrijstellingenbeleid

MBO-3, voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid

Bewijs van deelname

Na het volgen van deze training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Investering

Er is altijd sprake van maatwerk. We maken daarom graag vrijblijvend een offerte op maat.

Meer weten?

Neem contact op met Spiekr.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Soort training

Fysiek

Type training

Groepstraining

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Training lastig gedrag in jouw groep” te beoordelen
Scroll naar boven