, , ,

Training Ruimte als derde pedagoog

Hoe de ruimte optimaal kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen

Blije en nieuwsgierige kinderen die elke dag weer iets nieuws willen leren. Dat bereik je door een plek te creëren waar kinderen zich thuis voelen. De omgeving waarin kinderen zich bevinden wordt ook wel ‘de derde pedagoog’ genoemd. En dat is niet voor niks. Een uitdagende omgeving, waar kinderen zelf hun materialen kunnen pakken, werkt enorm stimulerend voor hun ontwikkeling.

Uit onderzoek blijkt dat de ruimte veel invloed kan hebben op de mensen die zich erin bevinden. Een goed ingerichte ruimte, die is afgestemd op de pedagogische visie, zorgt ervoor dat kinderen zich veilig voelen en kan het werk voor de pm’er ook lichter maken. Wanneer je een ruimte goed indeelt , kan de ruimte als derde pedagoog dienen. Dan komen kinderen tot rust, weten ze wat er van hen verwacht wordt, spelen ze langer en geconcentreerder en storen ze elkaar minder. De inrichting van de ruimten moet het kind in staat stellen zich op alle ontwikkelingsgebieden te ontplooien. De training ruimte als derde pedagoog geeft inzicht in hoe de ruimte kan bijdragen aan welbevinden, de betrokkenheid en het spel van kinderen. Daarnaast helpt de training de eigen ruimte te evalueren en een plan van aanpak op te stellen.

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers dagopvang, peutergroepen en BSO

Inhoud
De deelnemers krijgen inzicht in de principes van de ruimte als derde pedagoog. Zij evalueren de ruimte aan de hand van praktijkopdrachten en met behulp van checklists. Zij maken vanuit de nieuw geleerde principes en hun evaluatie een verbeterplan die zij presenteren aan de groep.

Duur
2 bijeenkomsten van 2 uur

Kosten
Op aanvraag

Wanneer
De interne training vindt in overleg plaats.

Locatie
De interne training kan op uw eigen locatie gegeven worden. Uiteraard kunnen wij ook voor een passende ruimte zorgen.

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.


Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Training Ruimte als derde pedagoog” te beoordelen
Scroll naar boven