Training Effectief samenwerken binnen het IKC

Streef als leidinggevende binnen een IKC niet alleen naar samenwerking, maar ga voor succesvol teamwerk!

Effectief samenwerken binnen een IKC zorgt voor optimale ontwikkelingskansen voor de kinderen. Wanneer de professionals binnen het IKC hun kennis en expertise met elkaar delen, versterken ze daarmee het gezamenlijk vermogen om kinderen op juiste wijze te ondersteunen.

Vaak werken er binnen een IKC meerdere organisaties samen. Deze organisaties hebben een gemeenschappelijk belang: het welzijn van de kinderen én een bedrijfsbelang. Jij hebt als leidinggevende de taak om jouw team te motiveren samen te werken met de teamleden binnen de eigen organisatie, maar ook met de collega’s van buiten de organisaties die in het IKC werken of daarbij betrokken zijn. Om als leidinggevende binnen een IKC jouw team te begeleiden en te motiveren, is het allereerst nodig je eigen rol en kwaliteiten te kennen. Vanuit die positie ben je goed in staat het team te motiveren. Verhoog je eigen persoonlijke effectiviteit en werkplezier. Kies voor de training Effectief samenwerken binnen het IKC.

Dit levert de training op

Na de training Effectief samenwerken binnen het IKC ken je jouw eigen rol als teamlid binnen het IKC. Je communiceert helder en jouw teamleden begrijpen je. Je wisselt makkelijk van communicatiestijl en stemt die af op de situatie. Door jouw eigen enthousiasme verbetert de sfeer in het team. Met inzicht in je eigen valkuilen en kwaliteiten bouw je aan een goede samenwerking. Zo vergroot je de resultaten van het team. Wanneer het interne team goed samenwerkt zal het beter in staat zijn om met het externe team samen te werken. En daar plukt iedereen de vruchten van.

Dit ga je doen 

Vooraf zet je een aantal zaken op papier, waarmee we samen jouw persoonlijke leerdoelen in kaart brengen. Tijdens de training ga je vooral veel oefenen met situaties waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dat doen we met rollenspellen en gesprekken in de groep. Ook ga je zelfstandig aan de slag met je leerdoelen en kwaliteiten.

Aan het eind van de training schrijf je een persoonlijk actieplan. Daarin zet je hoe en wanneer je de trainingskennis gaat inzetten.

Wat ga je leren?

  • Kritische succesfactoren bij teamwerk;
  • Teamrollen en groepsdynamica;
  • Persoonlijke voorkeursrol en eigen communicatiestijl;
  • Eigen kwaliteiten en valkuilen;
  • Effectief samenwerken;
  • Bouwen aan constructieve relaties;
  • Omgaan met conflicten en dilemma’s.

Soort: groepstraining – incompany

Trainingsduur: 1 of 2 dagen

Kosten: op aanvraag

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Training Effectief samenwerken binnen het IKC” te beoordelen
Scroll naar boven