Scholing pedagogiek 0-13 voor zij-instromers

Deze opleiding is bedoeld voor zij-instromers die graag in de kinderopvang (Kdv, BSO of allebei!) willen werken, daar nog niet gekwalificeerd voor zijn, maar al wel beschikken over een ander specifiek diploma.

Categorie:

Scholing pedagogiek 0-13 voor zij-instromers

Hoe gaan jullie om met het personeelstekort? Wij hebben de oplossing!  De opleiding Pedagogiek 0-13 jaar biedt zij-instromers de kans om de stap te zetten naar de kinderdagopvang of BSO.

Een verouderd sociaal diploma + scholing pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers = een nieuwe pedagogisch medewerker.

In combinatie met een verouderd sociaal diploma kwalificeert deze scholing voor de functie van pedagogisch medewerker. Onze scholing bestaat uit een combinatie van fysieke bijeenkomsten en e-learning. Hiermee vergroten de deelnemers hun pedagogische kennis en maken ze zich de benodigde vaardigheden eigen. Vanaf de start van de scholing gaat een zij-instromer boventallig op de groep aan het werk om vlieguren te maken. De aangeleerde theorie wordt met praktijkopdrachten ondersteund. Na 3 maanden kan een zij-instromer al gekwalificeerd bij jullie aan de slag!


Deze scholing is branche erkend en aangemerkt als aanvullend bewijs doorSubsidie FCB voor onze trainingen Kinderopvang, Jeugdzorg en Welzijn is weer mogelijk! | Confriends

Waarom Pedagogiek 0-13 jaar? 

 • Supersnel nieuwe medewerkers op de groep
 • Alles wat een nieuwe medewerker nodig heeft om een vliegende start te maken
 • Geleerde theorie direct in de praktijk toepasbaar
 • Eerst boventallig en begeleid vlieguren maken op de groep, dan na 3 maanden al de functie van pedagogisch medewerker.

Pedagogiek 0-13

De zij-instromers leren via de 4 pedagogische doelen waarom hun werk als pedagogisch medewerker zo belangrijk is. Om deze doelen in de praktijk te realiseren, leren de zij-instromers over de 6 interactievaardigheden. Ook leren ze over de algemene ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar en leren deze ontwikkeling te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van observatietechnieken of door het toepassen van theorieën uit verschillende pedagogische stromingen. Door de continue vertaling van pedagogisch beleidsplan naar pedagogisch handelen in de praktijk kan een zij-instromer met een rugzak vol kennis en vaardigheden bij jullie aan de slag!

De studiebelasting bedraagt 33 – 43 uur en is als volgt opgedeeld:

 • Bijeenkomsten: 12 uur (3 dagdelen)
 • E-learning: 10 – 15 uur
 • Praktijkopdracht en: 11 – 16 uu
De training is zowel incompany als via open inschrijving te volgen.

Tarief open inschrijving: € 795,-* p.p. Tarief incompany: € 695,-* p.p.

*Geen BTW ten gevolge van CRKBO registratie

MBO 3 diploma gericht op de kinderopvang. Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid. Deze opleiding is bedoeld voor zij-instromers die graag in de kinderopvang (Kdv, BSO of allebei!) willen werken, daar nog niet gekwalificeerd voor zijn, maar al wel beschikken over een ander specifiek diploma. Lees hier welke opleidingen in combinatie met deze opleiding kwalificeren voor de kinderopvang. Of doe de diplomacheck!
 • Start: maandag 5 februari 2024 (Drachten) - tweede bijeenkomst:  26 februari - laatste bijeenkomst: 18 maart  - 9.00 – 13.00uur
 • Start: vrijdag 22 maart 2024 (Hoogeveen) - tweede bijeenkomst:  19 april - laatste bijeenkomst: 24 mei '24 - 9.00 – 13.00uur
 • Start: maandag 6 mei 2024 (Drachten) - tweede bijeenkomst: 3 juni - laatste bijeenkomst: 1 juli - 9.00 - 13.00 uur
 • Start: donderdag 12 september (Drachten) - tweede bijeenkomst: 17 oktober - laatste bijeenkomst 21 november 9.00 -13.00 uur
 • Start: maandag 21 oktober (Drachten) - tweede bijeenkomst: 18 november - laatste bijeenkomst 16 december 9.00 - 13.00 uur
 
Locatie: Lavendelheide 21 Drachten (meestal), of op een andere plaats in Noord-Nederland. De locatie zie je terug onder de tab 'wanneer'.

De opleiding is blended, dat betekent dat deelnemers zowel offline klassikaal als online zelfstandig de opleiding doorlopen. Thuis lekker aan de slag met de e-learning, in bijeenkomsten met andere deelnemers en een deskundige trainer de diepte in en uiteraard uitvoeren in de praktijk op de groep. Met een maatje (een ervaren collega), want zo leert een deelnemer ook tijdens de vlieguren als boventallig pedagogisch medewerker het meest. Daarom heeft de deelnemer toegang tot en ondersteuning van een kinderopvangorganisatie nodig waar hij of zij de praktijkopdrachten kan uitoefenen.


“Door het volgen van deze cursus ben ik meer bewust geworden van mijn eigen handelen en het effect op het kind. Veel kind/baby ervaring heb ik opgedaan door in de privésfeer en als vrijwilligster, maar met name de filmpjes op de e-learnings hebben mij doen beseffen dat ik dit maal in de functie van pedagogisch medewerker er meer kansen zijn om bij te dragen de ontwikkeling van het kind.”

Deelnemer Pedagogiek 0-13


Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvangen de deelnemers een FCB erkend certificaat. Voor het certificaat is het nodig dat een deelnemer alle bijeenkomsten aanwezig is en de eindopdracht voldoende heeft gemaakt.


Inschrijven

 Direct inschrijven


Bel gerust om de mogelijkheden te bespreken!

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Scholing pedagogiek 0-13 voor zij-instromers” te beoordelen
Scroll naar boven