Scholing pedagogiek 0-13 voor zij-instromers

Deze opleiding is bedoeld voor zij-instromers die graag in de kinderopvang (Kdv, BSO of allebei!) willen werken, daar nog niet gekwalificeerd voor zijn, maar al wel beschikken over een ander specifiek diploma.

Categorie:

Scholing pedagogiek 0-13 voor zij-instromers

Hoe gaan jullie om met het personeelstekort? Wij hebben de oplossing!  De opleiding Pedagogiek 0-13 jaar biedt zij-instromers de kans om de stap te zetten naar de kinderdagopvang of BSO.

Een verouderd sociaal diploma + scholing pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers = een nieuwe pedagogisch medewerker.

In combinatie met een verouderd sociaal diploma kwalificeert deze scholing voor de functie van pedagogisch medewerker. Onze scholing bestaat uit een combinatie van fysieke bijeenkomsten en e-learning. Hiermee vergroten de deelnemers hun pedagogische kennis en maken ze zich de benodigde vaardigheden eigen. Vanaf de start van de scholing gaat een zij-instromer boventallig op de groep aan het werk om vlieguren te maken. De aangeleerde theorie wordt met praktijkopdrachten ondersteund. Na 3 maanden kan een zij-instromer al gekwalificeerd bij jullie aan de slag!


⇒ Spiekr heeft voor het bieden van deze scholing een licentieovereenkomst met Kans²De scholing leidt tot een branche erkend certificaat. De scholing staat in de lijst van goedgekeurde scholingen. Klik hier voor dat overzicht, pagina 5 (Website www.kinderopvang-werkt.nl -FCB).


Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor zij-instromers die graag in de kinderopvang (Kdv, BSO of allebei!) willen werken, daar nog niet gekwalificeerd voor zijn, maar al wel beschikken over een ander specifiek diploma.

Lees hier welke opleidingen in combinatie met deze opleiding kwalificeren voor de kinderopvang.

Of doe de diplomacheck!


Waarom Pedagogiek 0-13 jaar? 

 • Supersnel nieuwe medewerkers op de groep
 • Alles wat een nieuwe medewerker nodig heeft om een vliegende start te maken
 • Geleerde theorie direct in de praktijk toepasbaar
 • Eerst boventallig en begeleid vlieguren maken op de groep, dan na 3 maanden al de functie van pedagogisch medewerker.

Wat ga je leren?

De zij-instromers leren via de 4 pedagogische doelen waarom hun werk als pedagogisch medewerker zo belangrijk is. Om deze doelen in de praktijk te realiseren, leren de zij-instromers over de 6 interactievaardigheden. Ook leren ze over de algemene ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar en leren deze ontwikkeling te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van observatietechnieken of door het toepassen van theorieën uit verschillende pedagogische stromingen. Door de continue vertaling van pedagogisch beleidsplan naar pedagogisch handelen in de praktijk kan een zij-instromer met een rugzak vol kennis en vaardigheden bij jullie aan de slag!


Blended

De opleiding is blended, dat betekent dat deelnemers zowel offline klassikaal als online zelfstandig de opleiding doorlopen. Thuis lekker aan de slag met de e-learning, in bijeenkomsten met andere deelnemers en een deskundige trainer de diepte in en uiteraard uitvoeren in de praktijk op de groep. Met een maatje (een ervaren collega), want zo leert een deelnemer ook tijdens de vlieguren als boventallig pedagogisch medewerker het meest. Daarom heeft de deelnemer toegang tot en ondersteuning van een kinderopvangorganisatie nodig waar hij of zij de praktijkopdrachten kan uitoefenen.


Niveau en Vrijstellingenbeleid

MBO 3 diploma gericht op de kinderopvang. Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.


Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvangen de deelnemers een FCB erkend Kans² certificaat. Voor het certificaat is het nodig dat een deelnemer alle bijeenkomsten aanwezig is en de eindopdracht voldoende heeft gemaakt. Spiekr heeft een licentieovereenkomst met Kans² om deze erkende scholing te mogen geven.


Investering

De studiebelasting bedraagt 33 – 43 uur en is als volgt opgedeeld:

 • Bijeenkomsten:               12 uur (3 dagdelen)
 • E-learning:                       10 – 15 uur
 • Praktijkopdrachten:       11 – 16 uur

De training is zowel incompany als via open inschrijving te volgen.

Tarief open inschrijving: € 745,-* p.p.
Tarief incompany: € 645,-* p.p.

*Geen BTW ten gevolge van CRKBO registratie


Trainingsdata Friesland 2023:

 • Groep 1: donderdag 16 februari / 16 maart / 13 april: 9.00 – 13.00uur VOL
 • Groep 2: donderdag 30 maart / 20 april / 18 mei: 9.00 – 13.00uur
 • Groep 3: maandag 15 mei / 5 juni / 3 juli: 9.00 – 13.00uur
 • Groep 4: donderdag 12 oktober/ 2 november/ 7 december: 9.00 – 13.00uur

Locatie: Leeuwarden

Nieuw: kies nu in Friesland voor deze scholing in- of exclusief een erkende kinder-EHBO/BHV combinatietraining in de middag op de tweede lesdag! ga naar Direct inschrijven en geef aan waarvoor je kiest!

 Direct inschrijven


Trainingsdata Groningen 2023:

 • Groep 1: maandag 6 maart / 27 maart / 24 april: 9.00 – 13.00uur
 • Groep 2: maandag 25 september / 16 oktober / 20 november: 9.00 – 13.00uur

Locatie: in of in de buurt van Groningen (stad)

Direct inschrijven

 


Bel gerust om de mogelijkheden te bespreken!

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.
Accreditatie

FCB erkend

Accreditatie

FCB erkend