Met (zelf)vertrouwen samenwerken binnen het IKC

Categorie:

Werken aan assertiviteit, weerbaarheid en zelfbewustzijn

Als professional binnen het IKC werk je samen met leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders, hulpverleners en uiteraard de kinderen. Binnen zo’n samenwerking krijg je te maken met verschillende opvattingen en zienswijzen. Het is fijn om samen te werken met anderen wanneer je je zelfverzekerd voelt. Vanuit die positie kun je goed aangeven hoe jij tegen dingen aankijkt en durf je op te komen voor de zaken die jij belangrijk vindt. Vanuit die positie kun je jezelf openstellen voor nieuwe inzichten en kan kennis en expertise met elkaar worden gedeeld. Als professional werk je niet langer náást elkaar maar mét elkaar.

Dit levert de training jou op
Na deze training voel jij je sterker, zelfbewuster en weerbaarder. Je weet wat je kunt doen wanneer je in een lastige situatie verzeild raakt. Lastige situaties ga je niet langer uit de weg. Dankzij inzicht in jouw visie en gedachten kun je je gevoelens beter sturen. Je bent duidelijk in wat je wilt en bedoelt. Zo krijg je meer begrip van de mensen om je heen. En omdat jij je krachtig profileert, word je beter gezien en gehoord in jouw organisatie. Ook in jouw privéleven kom je meer voor jezelf op.

Dit ga je doen
Voorafgaand aan de training brengen we gezamenlijk jouw leerdoelen in kaart. Tijdens de training ga je vooral veel oefenen met situaties waar jij in de praktijk tegenaan loopt. We werken met rollenspellen en gesprekken in de groep. Ook werk je zelfstandig aan je leerdoelen en kwaliteiten door het maken van opdrachten.
Aan het eind van de training schrijf je een persoonlijk actieplan. Daarin zet je hoe en wanneer je de trainingskennis wilt gaan inzetten en in welke situaties deze nieuwe kennis van pas zal gaan komen.

Wat leer je?

  • Inzicht in eigen overtuigingen, houding en gedrag;
  • Gevoelens sturen;
  • Omgaan met lastige situaties en conflicten;
  • Persoonlijke profilering;
  • Duidelijk en assertief communiceren;
  • Op een nette manier grenzen aangeven en bewaken;
  • Beter kritiek geven, beargumenteren en ontvangen;
  • Initiatief nemen;
  • Regels voor het geven van feedback en het ontvangen daarvan.

Soort: groepstraining – incompany
Trainingsduur: 1 of 2 dagen
Kosten: op aanvraag

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.


Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Met (zelf)vertrouwen samenwerken binnen het IKC” te beoordelen
Scroll naar boven