Kindertekeningen Lezen en Begrijpen

Categorie:

Misschien ken je wel een kind die erg stil/terug getrokken is, iemand die juist erg aanwezig is en/of niet stil kan zitten of wellicht een kind waar jij je zorgen over maakt? Een kind dat je graag beter zou willen begrijpen?

De Beeldentaal helpt jou daarbij. Tekeningen geven een kijkje in de ziel van het kind. Ze laten dingen zien, die een kind met woorden niet altijd kan, mag of wil vertellen. Iedere tekening vertelt over de persoonlijkheid van een kind, zijn gedrag, wat hem bezighoudt en zoveel meer.

Kun je je voorstellen hoe waardevol het is wanneer je dit kunt? Over de beeldentaal van Tekeningen is heel veel te vertellen. Het helpt je kinderen beter begrijpen. Wanneer je begrijpt wat een kind jou vertelt zonder woorden en met beelden, heb je een belangrijk hulpmiddel in handen om het verschil te maken in het leven van een kind. Het stelt je in staat een kind écht te zien.

We hebben verschillende mogelijkheden:

  • Workshop
    In deze workshop behandelen we in het kort de algemene informatie over huis, mens en boom tekeningen. Kijken we naar de ontwikkelingsfases, symboliek en gaan we zelf ook aan de slag. Je leert in deze korte tijd anders naar een tekening te kijken, daardoor kun je zonder woorden toch  begrijpen hoe iemand zich op dat moment voelt of waar het kind zich mee bezig houdt. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Ouderavond
    Ben jij al bezig met het lezen van tekeningen binnen je organisatie? Hoe mooi is het dan dat je dit kunt delen met de ouder(s)/verzorger(s). Misschien tekent  hun kind altijd een regenboog, hartjes, ballonnen of maken ze productiewerk en is het papier niet aan te slepen? In ongeveer 1 uur op een ouderavond, kunnen ze kennis maken met “Tekeningen lezen en bergrijpen”  zodat ze wellicht hun kind net even dat extraatje kunnen geven zoals een knuffel, begrip en/of de emotie die er dan kan/mag zijn.
  • Training / maatwerk
    De training bestaat uit 5 lessen van 2,5-3 uren, gedurende 6 weken zodat je in tussentijd aan de slag kan gaan met de geleerde informatie. We behandelen diverse onderwerpen zoals huizen, gezin, bomen, symboliek, kleurgebruik, ontwikkelingsfases, lijngebruik en materiaal gebruik. Je leert om op een andere manier naar een tekening te kijken en hierdoor het kind beter te begrijpen zonder woorden. Je kan de patronen herkennen en welke tekening vraagt om aandacht.  Heb jij speciale wensen/ tijden in gedachten? Maatwerk is altijd mogelijk.

Offerte of meer informatie?

Neem gerust contact op.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kindertekeningen Lezen en Begrijpen” te beoordelen
Scroll naar boven