, ,

Expeditie werkgeluk!

Werkgeluk? Jazeker werkgeluk. Wij gunnen professionals die met kinderen werken veel werkgeluk toe zodat dit zijn weerslag mag krijgen op de kinderen die hen zijn toevertrouwd.

Aandacht voor werkgeluk zorgt voor mentaal en fysiek fitte medewerkers en teams en organisaties die beter in hun vel zitten, beter presteren én beter in staat zijn in te spelen op de veranderingen in en om hun organisatie. Geen wonder dus dat steeds meer organisaties werkgeluk op 1 zetten. Want in een wereld die al aan snelle veranderingen onderhevig was, heeft corona de manier waarop we samenwerken nog verder op z’n kop gezet. Daardoor staat ook het werkgeluk in heel veel organisaties onder druk.

Werkgeluk is eigenlijk voor iedereen belangrijk. Specifiek in de kinderopvang en het onderwijs is werkgeluk voor professionals cruciaal. Kinderen voelen vaak feilloos aan als werkdruk en stress de overhand nemen. Vanuit positiviteit benaderen wij dit onderwerp door vooral inspiratie een handvatten te bieden waarbij de invloed van het individu op zijn of haar eigen werkgeluk centraal staat. Om dit vervolgens te vertalen in de invloed hiervan op het team en op de kinderen.

Voor wie?
Dit programma is voor medewerkers die binnen de kinderopvang, een IKC of het primair onderwijs werken.

 De deelnemers:

  • Maken uitgebreid kennis met de achtergrond, theorie en toepasbaarheid van werkgeluk
  • Leren werken met het concept fixed en growth mindset
  • Worden zich bewust van hun eigen invloed op hun werkgeluk (en de sleutel die ze hiervoor in handen hebben)
  • Leggen verbinding met elkaar – anders dan ze gewend zijn
  • Krijgen inzicht in de thema’s van werkgeluk aan de hand van de piramide van werkgeluk.
  • Maken concreet wat ze kunnen doen om hun werkgeluk te vergroten verbeteren, en wat ze daarvoor nodig hebben.

Werkwijze

In twee dagdelen gaan we samen met het team aan de slag om zich te krijgen op werkgeluk in het algemeen, jouw invloed op je eigen werkgeluk en hoe dit het team verder kan helpen.

We behandelen onder andere de theorie van werkgeluk, we bespreken eigenaarschap en ook positief denken komt aan de orde. Op een interactieve en inspirerende manier willen we gezamenlijk bijdragen aan meer werkgeluk op de werkvloer (en daarbuiten).

De trainers

Martha Buning en Annemieke Mintjes zijn trainers en facilitators in slimmer en leuker werken bij Gelukwerkt. Martha heeft een achtergrond in HR, Annemieke in communicatie. Ze verzorgen trainingen op het gebied van onder andere verandervaardigheid, agile/scrum en werkgeluk. Meer informatie vind je op www.gelukwerkt.frl

Boek cadeau

Ook ontvangt ieder team zonder meerkosten een exemplaar van het boek Geluk voor Kinderen van Leo Bormans. De tien vogels in dit boek geven raad: ontdek waar je goed in bent, wees niet bang, maak plannen, werk samen, houd vol, realiseer je dromen en maak anderen gelukkig. Zo maak jij zelf van elke dag een feest. Lees samen met de kinderen deze tien hartverwarmende verhalen, geniet van de prachtige illustraties van Sebastiaan Van Doninck, en je laat je leiden door de creatieve opdrachten en tips. De inzichten uit dit boek zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar levenskwaliteit. Dit boek geeft ouders, grootouders, opvoeders en leraren de kans op een fijne manier universele waarden door te geven die de basis vormen voor een hoopvol en gelukkig leven.

Startdatum
De training wordt in company of voor samenwerkende groepen aangeboden. De startdatum en locatie worden geheel naar wens en op maat aangeboden.

Studiebelasting

Twee bijeenkomsten van elk 3 uren.

Locatie
De locatie voor in company trainingen is in overleg.

Erkenning
Na het afronden van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden
Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden.

Prijs
De prijs is op aanvraag en altijd op basis van maatwerk.

Dit programma is een samenwerking van Spiekr en Gelukwerkt.

 

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

 

Type training

Divers

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Expeditie werkgeluk!” te beoordelen
Scroll naar boven